Giugiaro Ford Mustang czyli amerykańska legenda po włosku

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witeek
    Rider
    • 2005
    • 502

No i bylem w serwisie Boscha na diagnostyce komputerowej.Pierwsza sprawa to to ,ze nie wiadomo dlaczego ich komp nie potrafił sie połaczyc z komputerem samochodu.Sprobowali wiec tzw metody indukcyjnej,czy cos w tym rodzaju oraz badali zawartosc spalin.Mierzyli napiecie na przeplywce,spaliny na wolnych obrotach i na pełnym gazie.I doszli do wniosku,ze napiecie na przeplywce rozni sie o 1V od dopuszczalnego,a spaliny na pelnym gazie są za "czyste" w zwiazku z czym mają prawo przypuszczac,ze przepływomierz podaje nieprawdziwe wartosci dot. masy powietrza,a co za tym idzie moze byc tak,ze własnie silnik moze gasnąc,szarpac itp.Generalnie zalecili wymiane na nowy za 400zeta.
    I teraz najlepsze.Przed wizytą zatankowałem samochod na stacji neste paliwem dla odmiany 98Pb,mysląc ze może tu jest cos nie tak.I jak sie okazało od trzech dni ani razu nie zauwazyłem zadnego z poprzednich objawów.Nie wiem czy to chwilowe szczescie i zbieg okolicznosci,ale 4 stówy miec,a nie miec to jest róznica.Poprzednie dwa baki kidy sie to działo tez byly z neste ,tylko ze Pb95.Wychodzi na to,ze albo paliwo było chrzczone,albo za chwile znowu zacznie gasnąć.Zobaczymy.
    witeek - octavia 2.0 TDI DSG
  • NEOrADEk
    L&K
    • 2005
    • 1469

Włoski designer Giugiaro zabrał się za przygotowanie nowego wyglądu amerykańskiego symbolu motoryzacji Forda Mustanga. Włoska robota zostanie zaprezentowana w USA na grudniowych targach motoryzacyjnych L.A. Autoshow.

Jak zapewnia Fabrizio Giugiaro nowy projekt ma oczywiście mocno nawiązywać do najlepszych cech oryginału.

W porównaniu do aktualnego modelu włoska propozycja ma bardziej agresywny wygląd, skłaniając się bardziej w kierunku modeli produkowanych w pierwszych latach.

Wprowadzenie szklanego dachu łączącego się z tylną szybą jest mocno radykalnym posunięciem ale dodaje Mustangowi nowoczesności. Ciekawostką włoskiego konceptu jest całkowity brak tylnej klapy bagażnika.

Kolejnym specyficznym akcentem i zupełnie nowym dla Forda są otwierane do góry drzwi, podobne do stosowanych namiętnie przez min. Lamborghini. Samochód w stosunku do aktualnej wersji został poszerzony o 30 mm i wydłużony o 80 mm.

Nowy Mustang napędzany jest przez silnik o pojemności 4.6 V8 turbo ze zmodyfikowanymi wtryskiwaczami paliwa. Moc silnika dzięki tym zabiegom wynosi około 500 KM.

Potężne dwudziestocalowe felgi z oponami w rozmiarach 275/40 i 315/35 dopełniają wizerunek rasowego sportowego samochodu.

W celu poprawy właściwości jezdnych kolejne modyfikacje objęły konstrukcję zawieszenia, które dodatkowo obniżono o 50 mm.

Oto kilka fotek:
    O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
    "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• paf
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3140

IMO ma to coś w sobie - wrrrrroooommm

Komentarz

• bartolini1978
        Elegance
        • 2006
        • 755

Fajny , czarny bedzie bandzior

Komentarz

• NEOrADEk
          L&K
          • 2005
          • 1469

Mnie osobiście to trochę przeszkadzają te dzrzwi a'la Lamborghini.
          Całość jednak poza tym szczegółem jest boska!
          O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
          "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• Jabar1975
            RS
            • 2006
            • 3331

Zamieszczone przez NEOrADEk
            Mnie osobiście to trochę przeszkadzają te dzrzwi a'la Lamborghini.
            pewnie w serii z nich zrezygnuja - grunt ze teraz jest oczojebnie
            lubie takie muscle cars (nawet bardzo) wszystkie te chargery, camaro (niech tylko wejdzie) itd to poezja (zeby jeszcze wrocilo El Camino w swojej najostrzejszej odmianie to bylby czad)
            nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

Pracuję...